DU KAN FLYTTE TIL FRANKRIKE!


Nå er fristen for å søke på videregående for lengst gått ut. Noen er fornøyd med valget sitt, andre er mer tvilsomme. Har jeg valgt riktig skole? Er det riktig linje? Kommer jeg til å bli kjent med folkene? Kommer lærerne til å være bra? Skulle jeg ha søkt meg til utlandet? Dette er spørsmål som naturlig surrer rundt i hodet på ungdommer som snart skal gå over i en ny fase av livet. Videregående. Hvis du er en av dem som er litt tvilsom, en av de som ønsker litt mer utfordring, en som ønsker opplevelser, kultur, historie eller rett å slett bare gjøre noe utenom det vanlige. Les videre!

Det florerer av ulike utvekslingsprogrammer, hvor du kan reise verden rundt for å studere. Problemet med disse er forbeholdt elever i Vg2, eller elever som allerede er ferdig med videregående. Da er det fint at den norske stat har et tilbud for dem som skal begynne på videregående. Gjennom programmene til Fivai og Institut Francais kan du få reise til Frankrike for enten ett eller tre år, studere, bli kjent med nye folk, lære fransk og oppleve helt utrolig mye!

Jeg har dratt til Frankrike gjennom det ettårige programmet, og kjenner derfor selvølgelig dette best. Begge program er likevel å anbefale!

Informasjon:

  • Du kan ta 1 eller 3 år i Frankrike, og gå på Fransk Lycée (videregående)
  • Du får stipend som dekker hele skoleåret, det koster derfor ikke mer enn å gå på skole i Norge
  • For det ettårige programmet må du ha hatt fransk på ungdomskolen
  • For det treårige programmet er IKKE fransk et krav
  • Du bor hos vertsfamilie i helgene og på internat i ukedagene
  • Du må sende inn søknad (all informasjon HER). Hvis søknaden blir godkjent, blir du kalt inn til intervju i Oslo
  • Svarfristen er 1. april!

Hvem passer dette for?

  • Du bør være over middels interessert i skolearbeid, og ha greie karakterer
  • Du bør være interessert i å møte en ny kultur, nye mennesker, nytt språk og nye utfordringer

 

I løpet av mitt opphold her i Frankrike til nå har jeg hatt både oppturer og nedturer. Det har til tider vær utrolig hardt (noen husker kanskje innlegget om vertsfamilie) og jeg har måtte jobbe for å ikke falle ned i en dyp dal. Men det er så utrolig mye positivt. Dette høres nok veldig klisjé ut, men jeg har lært utrolig mye om meg selv, og om andre mennesker. Jeg har blitt kjent med verdens beste jenter, og vi har gjort så mye hyggelig sammen. Taco-kvelder, pik-nik i parken, te-kvelder på internatrommet, bursdagsfeiringer, turer til andre byer og bare det å være sammen. 

Jeg husker jeg var utrolig redd for å søke. Hva hvis det blir for vanskelig, passer jeg, hvordan går intervjuet?Hva om jeg ikke kommer inn? Har jeg lyst til dette? Du trenger ikke å ta valget akkurat nå. Det endelige valget trengs ikke å tas før i juni, og da har du allerede hatt god tid til å tenke deg om. Kanskje kommer du inn, kanskje kommer du ikke inn, det vet du ikke. Og du får ikke vite det heller, hvis du ikke søker. Du har absolutt INGENTING å tape på å sende inn en søknad! Det jeg vil si, ikke vær redd for å søke.

Svarfristen er den 1. april! Husk å søke!

 

Skal du søke, eller har du allerede søkt?

Har du noen spørsmål?

2 kommentarer

En jente som vil søke.

10.12.2014 kl.23:32

Når får man vite om man kommer inn på fransk lycée, og når må man bestemme seg for å ta plassen?

Fotografietmitt

11.12.2014 kl.19:25

En jente som vil søke.: Hei! Så spennende at du ønsker å søke! Du får svar om du kommer på intervju i april, og så får du endelig svar i mai. Tror svarfristen var i begynnelsen av juni så du får litt tid til å tenke deg om!Skriv en ny kommentarHei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse her
hits ♡ Design av Tonjemt ♡