Boost hverdagsenergien!


Noen ganger kan man føle seg sliten, langt nede og helt tom for motivasjon. Da kan det være lurt å booste energien litt!
Gjennom hele sommerhalvåret, sover jeg med blendingsgardinen oppe, jeg har kun en tynn gardin som stenger for innsyn. På denne måten våkner jeg naturlig sammen med lyset, og det å dra seg opp av senga blir ikke lenger et problem. Det er ikke sjeldent at jeg våkner av meg selv i 7-8 tiden, lys våken og klar for en ny dag. Åpne opp for lyset på soverommet, og kjenn på energien det naturlige sollyset gir!

På fridager, som sommerferien og i helgene kan det å stå tidlig opp være svært lurt. De timene du ellers ville brukt til å sove, sove og atter sove, kan du da bruke til så mye fornuftig. Hva med en løpetur i den friske morgenluften? Eller server deg selv eller hele familien en herlig, sunn frokost? Står du tidlig opp i helgene, vil du dessuten unngå å ødelegge hele døgnrytmen, og neste skoleuke vil bli ti ganger lettere. Stå opp tidligere, det gir både tid og energi. En vinn-vinn situasjon, altså!

Sett deg ned med en god bok eller et fint magasin, og en skål med frukt eller noe annet godt, og slapp helt av. Ikke tenk på at du må gjøre noe "fornuftig" hele tiden, man har alltids tid til å sette av en liten halvtime kun for seg selv. Du skal ikke ha dårlig samvittighet for at du skjemmer deg selv bort innimellom. Gi deg selv tid til å slappe av og til å puste ut! 
Ostefylt laks med søtpotet og mangosalat (se oppskrift HER)

Å spise sunnere kan for mange være vanskelig, og det er enkelt å gå for lettvinte løsninger. Men det å lage sunn mat er ikke så vanskelig og tidkrevende som mange skal ha det til. Og så smaker det jo så mye bedre. Ikke tenk for mye på det med dietter, kalorier og det å gå ned i vekt. Lag mat med naturlige og varierte råvarer, så vil det meste gå av seg selv. Sliter du med inspirasjonen, vil et raskt søk på google gi deg mange gode svar. Endre litt i oppskriften hvis du ikke har alle ingrediensene, ha det gøy med å lage mat, å gjerne med deg resten av familien når du gjør det og kost deg med å lage mat. Spis sunnere i hverdagen!

Veldig mange sier at de er avhengige av musikk. "Hvordan kan du leve uten Spotify Premium!?". Men vi lever i en travel hverdag, med lyder rundt oss til enhver tid. Noen ganger kan det være både godt og givende å bare ha det helt stille. Når du er alene hjemme eller ute på tur; Skru av musikken. Kjenn på hvordan det høres ut når det er stille rundt deg. La skuldrene senke seg og slapp helt av!

Som å spise sunnere, kan også trening være vanskelig å få inn i hverdagen. Mange starter med god motivasjon, men starter for hardt og faller raskt ned på bakken igjen. Hvis du ikke har for vane å trene, kan det være lurt å starte rolig, for så å jobbe seg oppover. Du har god tid, du trenger ikke å kunne løpe et maraton i løpet av en uke. Start med å komme deg ut når du ellers ville sittet inne med PC-en eller TV-en. Sykle en tur rundt i nærområdet eller gå en tur. Etterhvert kan du bytte ut gåingen med rolig jogg, for så å løpe med høy puls. Sykkelturene kan du gjøre lenger, og med et høyere tempo. Treningsøkten trenger ikke å være tidkrevende, bare du vet med deg selv at du er 100% fornøyd. Få inn trening og fysisk aktivitet i hverdagen!

 

Hva synes du om tipsene?

Er det noen som du kan ta i bruk?

 

Lik gjerne innlegget, hvis du synes det var inspirerende.

3 kommentarer

Frida Sulistiono

11.05.2014 kl.13:11

Fine bilder!

Lise

11.05.2014 kl.20:02

Jeg er heelt enig! Prøver egentlig å gjøre alt selv, så godt jeg klarer i hvert fall, for jeg merker hvor mye bedre alt blir da :-)

Karen

12.05.2014 kl.21:18

Utrolig gode tips,prøver så godt jeg kan å følge en del av de :) Har virkelig sansen både for å stå opp tidlig, trening og å lese. Liker godt å spise sunt også, men har en tendens til å spise det usunne i tillegg etterpå, hehe :)Skriv en ny kommentarHei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse her
hits ♡ Design av Tonjemt ♡