un mardi à Paris


Heia! Tirsdag var virkelig en herlig dag. Jeg stod opp til lyden av snakkende franskmenn, og det er jo så fint! Jeg er vel ikke den eneste som synes fransk er et nydelig språk? Jeg bodde jo som sagt hos en fransk familie som jeg ble kjent med i sommer i en fin leilighet i et av de nyeste strøkene i utkanten av Paris. Ved den ene utgangen fra leiligheten kom jeg til en metrostasjon som brakte meg direkte til hjertet av Paris - la Cité. Ved den andre utgangen kom jeg til en heeelt ny gate som i utgangspunktet bestod av kontorer, men som nå inneholder både H&M, Starbucks (den må nevnes, selv om jeg aldri går der fordi det er så oppskrytt), og Sephora. 

Det blåste noe helt ekstremt i Paris denne uken, og spesielt på tirsdag. Det ser dere resultatet av på bildene her, jeg klarte nesten ikke å stå på beina, haha

Rett ved siden av leiligheten lå også et nytt bibliotek - bibliotheque nationale de France, som virkelig imponerte meg både størrrelsesmessig og arkitekturisk. Jeg elsker jo alt som er minimalistisk - med rette linjer, glass og metall. Kommer nok til å legge ut flere bilder av dette - det var jo så fint! 

 Jeg tok metroen innover mot Chatêlet, gikk rundt i gatene, spiste panini og så på folk. Senere sendte faren i familien melding om at jeg skulle møte ham på Gare de l'est, hvor han jobber. Der fant han frem hjelm til meg, og plutselig kjørte jeg rundt i Paris' gater på motorsykkel. Jeg har aldri kjørt sykkel før, og det var så utrolig herlig! At vi snirklet oss mellom hissige, franske sjåfører, opp gjennom smale gater og smug gjorde det hele ti ganger bedre. Vi kjørte blant annet opp til Montmartre og fikk en nydelig utsikt over byen. Så gikk det i høy hastighet nedover igjen, langs Seinen og opp og ned ulike Boulevarder. Jeg kan bare si at å bli guidet gjennom Paris, med en som faktisk bor og lever i Paris, på en motorsykkel - det er noe alle burde oppleve. Det var så bra!


Hva synes du om bildene?

Har du vært i Paris? 

 

6 kommentarer

Victoria Wisløff

13.10.2014 kl.15:49

Utrolig fine bilder!

Guro Snerting

14.10.2014 kl.08:48

Du strålte på de bildene :-) håper du koser deg i Paris, jeg misunner deg!

Lise

14.10.2014 kl.19:04

det høres virkelig ut som en bra dag. og bildene er så fiine!

Karoline Marie - student i USA

14.10.2014 kl.22:16

sykt misunnelig nå! :) har aldri vært der, men det er absolutt en av drømmebyene mine!

Amalie

24.10.2014 kl.20:29

Så fin blogg du har! :)

Karen

25.10.2014 kl.11:24

Åhh, så herlige bilder! Det har jeg også lyst å oppleve, hørtes fantastisk ut :D Fransk er et nydelig språk også i mine ører :)Skriv en ny kommentarHei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse her
hits ♡ Design av Tonjemt ♡