Paris, je t'aime

Hei alle sammen! 

Nå er det bare en dag igjen før høstferien, og jeg kjenner jeg gleder meg som en liten unge. Jeg skal nemlig reise til Frankrike igjen! Jeg skal først være i Paris noen dager, hvor jeg skal bo hos en fransk familie. Dette er den familien jeg ble kjent med i sommer, og de er virkelig så herlige! Gleder meg masse til å tilbringe noen dager sammen med dem, også i Paris i tillegg. Paris er jo virkelig en fin by! 

Etterpå reiser vi videre til Fontenay-le-Comte, for å besøke vertsfamilien jeg bodde hos i fjor. Kjenner det skal bli godt å komme ned igjen, egentlig, å få møte folkene og se byen på "en ny måte"; nå kommer jeg jo tross alt bare til å være på besøk! Satser på å få møtt noen av de norske som er der nå, for å høre hvordan det går med dem, hvordan de takler hverdagen og sånt. Det var jo tross alt jeg som satt i akkurat samme situasjon for nøyaktig ett år siden.

Legger ved litt inspo-bilder fra Paris, som jeg for øyeblikket sitter å drømmer meg bort i!

Paris, je t'aime


Nei, dette kommer til å bli så herlig, dere aner virkelig ikke hvor mye jeg gleder meg. Frankrike er jo tross alt mitt "andre" hjemland, og det skal bli så godt å tilbringe ferien der! Må neeesten le litt av dere som begynner på skolen igjen når jeg drar nedover (men bare nesten). Det er jo fordelen med å ha ferie til slutt! 


Har du vært i Paris?

Har du gjort, eller skal du gjøre noe gøy i ferien?
osloo

Heia!

På mandag dro jeg med fly til Oslo for et spesielt ærend; Nemlig reunion med mine fine nordmenn! Vi kom til Kristin på mandagskvelden, spiste taco-pizza (mmm) og så på filmer fra året i Frankrike. Tirsdag lagde vi tidenes frokost med pannekaker, smoothie og brød fra bakeren. Finnes det noe bedre enn deilig frokost, egentlig? Senere dro vi inn til Oslo og spiste lunsj på Villa Paradiso, en italiensk restaurant midt på Grünerløkka, før vi dro til Frognerparken. Der skulle vi nemlig møte de nye elevene som skal til Fontenay-le-Comte nå til høsten, for å fortelle litt om skolen, byen og svare på alle spørsmål de måtte ha. Utrolig morsomt å se hvor uvitende de er; akkurat sånn som vi var for ett år siden, haha! Uansett jenter, masse lykke til! Dette går så bra ♥


malin, kristin og meii

 

deilig mat 
 

verdens fineste ♥ - kristin, amalie og malin

De to siste dagene har jeg vært på besøk hos farmor og farfar. Vi har spilt et par runder med Settlers - standard spill nå jeg er på besøk, og ellers bare slappet av! Idag morges dro vi på treningssenteret klokka åtte (sporty besteforeldre, hæ?) noe som selvfølgelig var en herlig start på dagen. Ellers har jeg fått servert deilig mat - og kaker! Nå sitter jeg på bussen, på vei inn til Oslo igjen, for å feire bursdagen til Marie og Åshild. Det blir nok utrolig hyggelig! Vi snakkes vel når jeg er hjemme igjen, og da har også skolen igang. Wow, allerede, haha!

 

God helg alle sammen, nyt de alleraller siste dagene av ferien 
hurra for norge

Hei igjen! Jeg glemte helt å gratulere Norge med dagen forrige lørdag! Det blir en uke på etterskudd, men det er ikke så farlig.

GRATULERER MED DAGEN, NORGE!

Dagen ble jo feiret her i Frankrike, noe som på forhånd var med blandede følelser. Dagen ble likevel veldig koselig med kake, flagg og musikk i rådhus-parken. Vi gikk i tre-fire mannstog, sang nasjonalsangen av full hals midt i byen og spiste masse is og kaker, sånn som man skal på 17. mai. Et lite bilde fra dagen. Ett, ja. For bildene vil ikke laste seg opp på det franske nettet. Legger ut flere når jeg til å laste dem opp!

Hvordan var din 17. mai?

Har du feirt 17. mai i utlandet?
Boost hverdagsenergien!

Noen ganger kan man føle seg sliten, langt nede og helt tom for motivasjon. Da kan det være lurt å booste energien litt!
Gjennom hele sommerhalvåret, sover jeg med blendingsgardinen oppe, jeg har kun en tynn gardin som stenger for innsyn. På denne måten våkner jeg naturlig sammen med lyset, og det å dra seg opp av senga blir ikke lenger et problem. Det er ikke sjeldent at jeg våkner av meg selv i 7-8 tiden, lys våken og klar for en ny dag. Åpne opp for lyset på soverommet, og kjenn på energien det naturlige sollyset gir!

På fridager, som sommerferien og i helgene kan det å stå tidlig opp være svært lurt. De timene du ellers ville brukt til å sove, sove og atter sove, kan du da bruke til så mye fornuftig. Hva med en løpetur i den friske morgenluften? Eller server deg selv eller hele familien en herlig, sunn frokost? Står du tidlig opp i helgene, vil du dessuten unngå å ødelegge hele døgnrytmen, og neste skoleuke vil bli ti ganger lettere. Stå opp tidligere, det gir både tid og energi. En vinn-vinn situasjon, altså!

Sett deg ned med en god bok eller et fint magasin, og en skål med frukt eller noe annet godt, og slapp helt av. Ikke tenk på at du må gjøre noe "fornuftig" hele tiden, man har alltids tid til å sette av en liten halvtime kun for seg selv. Du skal ikke ha dårlig samvittighet for at du skjemmer deg selv bort innimellom. Gi deg selv tid til å slappe av og til å puste ut! 
Ostefylt laks med søtpotet og mangosalat (se oppskrift HER)

Å spise sunnere kan for mange være vanskelig, og det er enkelt å gå for lettvinte løsninger. Men det å lage sunn mat er ikke så vanskelig og tidkrevende som mange skal ha det til. Og så smaker det jo så mye bedre. Ikke tenk for mye på det med dietter, kalorier og det å gå ned i vekt. Lag mat med naturlige og varierte råvarer, så vil det meste gå av seg selv. Sliter du med inspirasjonen, vil et raskt søk på google gi deg mange gode svar. Endre litt i oppskriften hvis du ikke har alle ingrediensene, ha det gøy med å lage mat, å gjerne med deg resten av familien når du gjør det og kost deg med å lage mat. Spis sunnere i hverdagen!

Veldig mange sier at de er avhengige av musikk. "Hvordan kan du leve uten Spotify Premium!?". Men vi lever i en travel hverdag, med lyder rundt oss til enhver tid. Noen ganger kan det være både godt og givende å bare ha det helt stille. Når du er alene hjemme eller ute på tur; Skru av musikken. Kjenn på hvordan det høres ut når det er stille rundt deg. La skuldrene senke seg og slapp helt av!

Som å spise sunnere, kan også trening være vanskelig å få inn i hverdagen. Mange starter med god motivasjon, men starter for hardt og faller raskt ned på bakken igjen. Hvis du ikke har for vane å trene, kan det være lurt å starte rolig, for så å jobbe seg oppover. Du har god tid, du trenger ikke å kunne løpe et maraton i løpet av en uke. Start med å komme deg ut når du ellers ville sittet inne med PC-en eller TV-en. Sykle en tur rundt i nærområdet eller gå en tur. Etterhvert kan du bytte ut gåingen med rolig jogg, for så å løpe med høy puls. Sykkelturene kan du gjøre lenger, og med et høyere tempo. Treningsøkten trenger ikke å være tidkrevende, bare du vet med deg selv at du er 100% fornøyd. Få inn trening og fysisk aktivitet i hverdagen!

 

Hva synes du om tipsene?

Er det noen som du kan ta i bruk?

 

Lik gjerne innlegget, hvis du synes det var inspirerende.
magasin

freckles.

Husker dere at jeg i høst postet et innlegg (HER) om at jeg ønsket å lage et magasin? Ideen ble dessverre lagt litt på hylla, men i det siste har jeg virkelig hatt lyst til å ta opp ideen. Sist gang ba jeg dere om å sende inn bidrag og ideer, men jeg mottok dessverre ikke så mye. Jeg var dessuten ikke noe flink til å gå videre med de som viste interesse, og det hele ble derfor lagt litt på is. Men jeg har ikke gitt opp, og prøver igjen med ny giv!

Magasinet skal være en kilde til inspirasjon, og det er derfor ingen svar på hva magasinet skal inneholde. Det kan være alt fra nytenkende ideer, tekst, bilder, interiør, DIY eller helt andre ting. Ikke vær redd for at ditt arbeid ikke passer inn; Er det noe som inspirerer deg, eller som du tror kan inspirere andre; Ja, da fortjener det en plass i magasinet!

Har du lyst til å være med i et inspirerende magasin? Send meg en mail med hva som helst (fotografietmitt@gmail.com), eller legg igjen bloggadressen din, instagrammen din osv., så skal jeg ta kontakt.

Vil du være med i magasinet?

Hva synes du om bildet?
m o t i v a t i o n

Denne ferien trengte jeg virkelig. Jeg har vært så utrolig sliten idet siste, men nå kjenner jeg at jeg har fått tilbake motivasjonen. Jeg føler meg plutselig mye bedre! De siste dagene har jeg vært på lengre eller kortere sykkelturer, hver dag, jeg har spilt tennis, jogget og trent styrke. I tillegg har jeg jobbet i flere timer for prøven jeg skal ha i Histoire/Geographie på tirsdag, og jeg har jobbet med SVT-prøven vi har i morgen. Oog, jeg har tatt masse bilder. Det er godt å kjenne at man har lyst til å gjøre ting!

Håper dere alle har hatt en fin helg, og lykke til med en ny uke. Det er bare fem dager igjen til helg!
we're going to be strong

Life struck us. Hard. But we're strong. We are together and we are strong. People might think that we are broken, but that's not true. We are stronger than ever, and we are going to fight the world. It's us against the world now. It's us against the world.

 
adumbrate


Jeg slår vinduslemmene opp på vidt gap, og ser ut over det nye landskapet. Vintersolen er enda ikke kommet over trærne i det fjerne, men et bilde maler seg likvevel frem for meg. Det er et stort område, en hage, omringet av gammeldagse steinmurer, og høye trær og busker. En hane galer et sted langt borte, og småfuglene kvitrer i trærne. Et friskt vindpust blåser meg lett i nakken, og forteller at vinteren fortsatt biter seg fast, at våren enda ikke er kommet. Selv om den er det. For meg. Våren, som gjør alt lysere, alt finere, alt bedre. Den er allerede kommet til meg.

adumbrate; indicate faintly

 

#utveksling
Through my phoneNå er det leeenge siden jeg har hatt en oppdatering fra instagram, kjenner jeg. Legger visst ikke ut så mye bilder der lenger, men prøver å oppdatere noen ganger i uken. Her er uansett litt bilder fra de seneste ukene her i Frankrike!

1/ Synes hvite kuer er så søte, haha 2/ Varm sjokolade 3/ Det er blitt litt julestemning i Fontenay 4/ Bladene her er så utrolig fine (og store) 5/ Solnedgangen i skolegården er faktisk utrolig fin, og heldige som vi har vært, har vi ikke hatt regn siden høstferien! 6/ Amalie og jeg gikk en én og en halv mil lang tur, og fant denne fine alléen ♥ 7/ Varm sjokolade på en gatekafé i Paris 8/ Når franskmenn ikke har gymsko, bruker de boots og vans. Gym i Frankrike, altså 9/ Internatrommet har fått julestemning med bilder, lyslenke og verdens fineste adventskalender! ♥

Hva synes du om bildene?

Hva heter du på instagram?

Følg meg på instagram, hhaugh

#utveksling #frankrike #instagram
confusakte åpnet han øynene.

han prøvde å se, men lyset var for sterkt. øynene lukket seg igjen, og han var tilbake hvor han hadde vært. bakken under ham var myk. som en seng, bare kald. og fuktig. som skogen hvor han pleide å leke som liten. før. før alt. en skarp lyd fikk ham til å brått åpne øynene igjen. lyset føltes ikke like sterkt lenger, og sakte men sikkert kom bildet av den nye plassen fram for ham. han kjente seg igjen, men husket ikke at han hadde vært her før. eller med hvem, og når. en ny skarp lyd fikk ham til reise seg, se seg om. han forstod ikke hvordan han hadde havnet her. han forstod ikke hvorfor han var her. og han kunne ikke forstå hva den skarpe lyden var. han falt tilbake, til den myke, kalde, fuktige bakken. sakte lukket han øynene igjen. og de forble lukket.
m a g a z i n eDet er noe med magasiner som bare er så fint. Rent. Lyst. Ryddig. Og viktigst av alt; inspirerende.

Jeg har sånn veldig, veldig lenge hatt lyst til å lage et magasin. Det magasinet skal være det overnevnte. Rent, lyst, ryddig og inspirerende. Men for å lage et sånt magasin trengs tid, kunnskap og innhold. Foreløpig har jeg ingen av delene. Tid og kunnskap skal jeg nok klare å skaffe meg selv, men sistnevnte kan jeg trenge litt hjelp til. Og det, av akkurat dere!

Jeg vil gjerne ha bidrag fra dere som på en eller annen måte kan være interessent å ha med i et fint magasin! Det kan være foto, design, tekster, interiør, mat eller helt andre ting, så lenge det på en eller annen måte inspirerer. Eneste kriteriet er at det er du selv som har skapt det!

Og du, ikke vær redd for å prøve. Blir du inspirert av noe, er det veldig sannsynlig at andre også blir det. Vær heller ikke redd for at du ikke er god nok, du er nok flinkere enn du tror!

Så, vil du være med i ett magasin? Bidra med bilder, design, tekst eller helt andre ting? Eller vet du om noen andre som kunne tenkt seg å være med? Legg igjen en bitteliten kommentar her, gjerne med bloggadresse, instagram-konto, tumblr osv, eller send meg en mail (fotografietmitt@gmail.com)

Innser at dette er et veldig stort og vanskelig prosjekt, men jeg tror det kan bli bra. Gleder meg ihvertfall til å jobbe med det, og til å jobbe sammen med dere!
Gina Vasquez

This weeks photographer is Gina Vasquez. She's got some amazing, rare photos that I just had to show you. I like especailly the photos by the sea, their are just unbelievable!
See more of Gina Vasquez' photos here!

What do you think of her photos?

Do you have an other photographer who you think I should recommend?
Aleksandra V

Ser at bildene i forrige innlegg ikke virket, så poster dette innlegget på ny.

Siden det ofte går lang tid mellom hvert innlegg her, grunnet lite inspirasjon, lite tid og lite internett, så tenker jeg å begynne med noe nytt. En gang i uka skal jeg poste bilder av en fotograf som jeg synes er flink og som inspirerer meg. Det kan være alt fra kjente fotografer til mindre kjente fotografer og til bloggere på min egen alder. Hva synes dere om det?

 The first photographer I would like to present, is Aleksandra V. Her portraits are all so simple and clean, but at the same time they carry so many feelings. What really catches my eyes is the beautiful use of colors and how she captures the eyes in a very special way.
Have you heard about Aleksandra V before? What do you think of her photos?

Do you have an other photographer that you would like to recommend?

 

 

 

Alle bilder tilhører Aleksandra V, og jeg har ingen rettigheter på disse bildene.
Photographybysara

Jeg hadde en liten anbefalingsrunde tidligere, og valget falt til slutt på den fine bloggen til photographybysara. Sara er en femten år gammel jente fra Bergen, som tar masse fine bilder. Anbefaler alle å ta en titt!Trykk på bildet for å komme til bloggen!

 

Leser du denne bloggen?

Hva synes du om bloggen hennes?
Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits