.


Har holdt meg borte fra blogg og instagram denne uken. Håper dere respekterer det.

Hverdagen går opp og ned. Noen dager er ikke en gang hverdag. Disse dagene kommer bare luskende mot deg, kiler deg varsomt i nakken før de plutselig skifter og slår deg. Hardt. Derfor har jeg holdt meg borte.

Hvordan går det med deg?

Hva synes du om bildet?
hjerte

conundrum

Da var jeg godt inne i den andre helgen dette året, og dermed hos min nye vertsfamilie nr. 2! 

Igår stod jeg og Coraline opp litt før åtte, jeg for å jogge, hun for å sykle ved siden av. Vi dro til nabolandsbyen og tilbake igjen, noe som ble en relativt god tur. En utrolig herlig start på morgenen! Da vi kom tilbake ble jeg møtt med havregrøt med eple og kanel, og helt ferskpresset appelsinjuice. Nammi! Senere dro vi til La Rochelle, for å gå på en utdanningsmesse og for å dra på Akvariet i La Rochelle; Et av de største i Europa! 


meduse

Idag skal jeg på lunsj med vertsfamilie nr. 1, sammen med hele hans familie. Tenker det er fint å møte familiene deres når jeg har mulighet, så jeg forflytter meg bare litt rundt, jeg! Utenom det blir det nok øving til Physique-prøve, Naturfags-prøve, lesing av Candide og mattelekser. Jeg kjenner jeg har det travelt!

Hva synes du om bildet?

Hva skal du idag?
positive

Hei alle sammen!

Da var jeg tilbake til Frankrike, og har gjennomført den første skoleuken på nyåret. Har som vanlig blitt lite oppdateringer, men med en gjennomsnittlig tilgang til internett i løpet av hele skoleuken, blir det gjerne sånn. Uansett.

På fredag for en uke siden var det igjen klart for å pakke (denne gangen i en stor, fin, rosa koffert, hihi) for å dra til Frankrike. Marie kom innom for å si hade, og hjelpe til med pakkingen, før jeg reiste videre til Oslo for et par dager. Gikk rundt i en av mine favorittbyer, før vi møtte den nærmeste familien på pappa sin side til et utrolig koselig måltid på Olivia, hvor vi ble sittende å snakke i flere timer. Søndag var det tid for avreise, med vekkerklokken på klokken 04.30. Litt i tidligste laget for meg, det må jeg innrømme.. Møtte Malin, Kristin og Eira på flyplassen, og vi dro videre til Paris. Der ble det fire lange timer med venting, hvor en gjeng med nordmenn lå spredd rundt på gulvet i et desperat forsøk på å ta igjen litt søvn. Den lange ventetiden ble heldigvis veid opp med at Eira's mor hadde bestilt togbilletter på første klasse. Da kan man vel ikke klage? Så var det klart for å dra til den nye vertsfamilien, og tilbringe min første natt hos dem. Kjenner dem heldigvis litt fra før av, så det gikk veldig fint!

Så at det var noen som trodde jeg skulle bo hos en enslig dame, det er det altså ikke. Familien består av mann og kone (hun som jobber på skolen) og hunden deres Ola/Olah (haha). De har tre døtre og fire barnebarn, i tillegg til foreldre, søsken og venner. Jeg har allerede møtt to av døtrene+mann og alle barnebarna, søster, svigers, svogers, onkler, tanter og jeg vet ikke hva. Meen, så er det en liten vri på min nye vertsfamilietilværelse. Jeg har nemlig ikke én familie, men hele to familier! Jeg skal nemlig bo et par helger hos familien som jeg er hos nå, så et par helger hos en fransk venninne og hennes familie, så to helger her igen, og to nye helger der. Har vært hos henne en del ganger også, så kjenner familien ganske godt. Familien består av mor, far, Coraline (min venninne) og hennes lillebror på tretten. De er utrolig hyggelige, snakker mye og stiller mange spørsmål! Der er bra!

Skal innrømme at jeg kjenner det er ganske merkelig, å plutselig skulle flytte mellom to familier, men jeg tror det blir veldig bra likevel. Jeg skal være så positiv som mulig, og få så mye jeg kan ut av det å bo hos to familier! Skal selvfølgelig prøve å holde dere oppdatert på hva som skjer, og skrive litt mer om hverdagslivet.

Skal også skrive et innlegg om programmet som jeg reiser med, så hvis dere har spørsmål er det bare til å komme med dem! Det er snart søknadsfrist, og jeg vet det er mange som er interesserte. Og så håper jeg virkelig ikke at dere ble skremt av det innlegget om vertsfamilien. Der tok jeg kun frem det negative, og fokuserte veldig lite på det positive. Jeg har fått såå mye positivt ut av oppholdet allerede, og tror bare det er noe som har gjort mmeg sterkere!

Hva synes du om bildet?

Har du noen spørsmål?

#Utveksling #frankrike

 
adumbrate


Jeg slår vinduslemmene opp på vidt gap, og ser ut over det nye landskapet. Vintersolen er enda ikke kommet over trærne i det fjerne, men et bilde maler seg likvevel frem for meg. Det er et stort område, en hage, omringet av gammeldagse steinmurer, og høye trær og busker. En hane galer et sted langt borte, og småfuglene kvitrer i trærne. Et friskt vindpust blåser meg lett i nakken, og forteller at vinteren fortsatt biter seg fast, at våren enda ikke er kommet. Selv om den er det. For meg. Våren, som gjør alt lysere, alt finere, alt bedre. Den er allerede kommet til meg.

adumbrate; indicate faintly

 

#utveksling
"Mitt 2013" Del 2

2013 er et år som virkelig har gjort store forandringer på livet mitt. Jeg har opplevd mye, gjort mye, blitt kjent med nye, fantastiske folk og forandret meg en god del. Her er noen høydepunkter fra andre halvdel av mitt 2013!


 

Juli: I juli dro jeg til Madeira, og tilbrakte to herlige uker der. Litt sol og bad, litt tur i den vakre naturen på øya, litt bilkjøring og mye kos. Vi spiste masse god mat, og jeg tok bilder på stranden i solnedgangen. Samtidig steg følgertallet på instagram noe helt enormt, og jeg fikk utrolig mye respons. Tilbrakte noen dager hos bestefar, før sommerferien plutselig var over, og jeg skulle på forkurs i Oslo.

August: August ble tilbrakt på forkurs i Oslo. Jeg lærte en del fransk, og ble kjent med de fantastiske nordmennene jeg skulle dra til Frankrike med. Avsluttet måneden med en uke fri (mens alle andre var på skolen), tok en del bilder og jeg fikk virkelig ladet opp til å dra til Frankrike.

September: I september dro jeg til Frankrike. Wow! Det må være noe av det sykeste jeg har gjort. Ikke det å sitte på flyet og sånt, det var bare som en vanlig ferie. Men det faktum at jeg faktisk dro til Frankrike. Alene. De to første ukene føltes som ferie, og vi gjorde mye tull. Resten av måneden ble brukt til å si "Hæ?", venne meg til fransken og det nye livet. Jeg var frustrert over min mangel på kontroll, tok lite bilder, men fikk heldigvis noen veldig gode karakterer.

Oktober: I oktober var jeg blitt nokså vandt til den nye tilværelsen, men her startet også problemene (LES HER). Jeg dro til Paris, og hadde en herlig uke, først med farmor og farfar, senere med mamma og pappa. Et utrolig herlig avbrekk sammen med folk jeg savnet! November: Denne måneden er egentlig ganske fjern for meg, husker ingen ting. Var vel en del med de norske i helgene, og gjorde egentlig veldig lite spennende. Tok i det minste litt bilder, så, ja!

Desember: Desember var en måned jeg stort sett gikk og ventet. Ventet på svar, ventet på karakterer, ventet på mennesker og ventet på å dra hjem. Men det er vel det advent handler om, er det ikke? Det var uansett en veldig fin måned, med julehandel, grøtspising, fotografering, blåfjell hver kveld og masse klementiner. Den tjuende dro jeg endelig hjem til Norge, og ble tatt godt i mot på flyplassen både i Oslo og Stavanger. Møtte masse familie og hadde en veldig fin jule-og nyttårsfeiring. Avsluttet måneden med et ærlig innlegg om oppholdet i Frankrike, som fikk mye oppmerksomhet (HER)Hva synes du om innlegget?

Hvordan har ditt 2013 vært?

 

 
"Mitt 2013" Del 1

2013 er et år som virkelig har gjort store forandringer på livet mitt. Jeg har opplevd mye, gjort mye, blitt kjent med nye, fantastiske folk og forandret meg en god del. Her er noen høydepunkter fra første halvdel av mitt 2013!


Januar: Januar var en veldig rolig måned. Tok lite bilder, men lagde en film som fikk en god del tilbakemeldinger! 

Februar: Jeg dro til Egypt sammen med pappa. Jeg tok et dykkerkurs og hadde flere dykk. En fantastisk ferie! Denne måneden var jeg også i utrolig godt humør, og var fylt med en deilig hverdagslykke.

Mars: I mars tok jeg det bildet som av mine bilder er blitt mest "kjent". Bildet finnes overalt på nettet, og har fått utallige kommentarer. Jeg har riktignok i utgangspunktet copyright på det, men det er likevel himla gøy å se sitt eg bildet rundt om kring!

April: I april gjorde jeg noe av det skumleste jeg hadde gjort til da. Nesten ihvertfall. Jeg dro på intervju i Oslo, for å prøve å komme inn på skole i Frankrike. Der satt jeg, lille meg, med fire alvorlige damer foran meg som etter tur stilte meg alle mulige spørsmål mens jeg så godt som mulig svarte. Jeg fylte også seksten og tok en del selvportretter.

Mai: Jeg tok enda flere selvportrett, og fikk en super nyhet. Noe godt må jeg ha svart på alle spørsmålene, for jeg kom nemlig inn på skole i Frankikre! Jeg var også oppe til skriftlig eksamen i matte, og jobbet livet av meg i en uke. Etter det var jeg utslitt. 

Juni: Vi var inne i den siste måneden på ungdomsskolen, og den siste vurderingen stod for tur; muntlig eksamen i engelsk. Hadde et par hektiske dager, med alt for mye å tenke på. Som med skriftlig eksamen jobbet jeg utrolig mye, og gikk heldigvis fornøyd ut med toppkarakter. Samme dag sendte jeg også brevet om at jeg takket ja til plassen i Frankrike, nå var det ingen vei tilbake. Vi hadde også avslutning med klassen, noe som var utrolig trist. Tanken på at jeg ikke kom til å se de fleste på et helt år, minst, fikk tårene til å renne. Avslutningen var likevel utrolig fin, og et godt minne fra slutten av grunnskolen.Del to kommer i morgen. 

Hvordan har ditt 2013 vært? Legg gjerne igjen link hvis du har lagd et lignende innlegg! 

 
maybeMaybe if I just sleep, everything will be better.

Så var vi i 2014!  Kan du tro det? Godt nytt år alle sammen! Hadde en veldig fin kveld i går med noen venner og en haug med nye folk som jeg ble kjent med. Utrolig koselig! Håper dere også har hadde en fin start på det nye året. Dette blir mitt år, som også Anja Karoline så fint sa. Jeg drar til Frankrike om noen dager, med en ny start, ny motivasjon og ny energi. Det tror jeg blir bra!

Så vil jeg bare si tusen takk for all tilbakemeldingen jeg fikk på innlegget jeg postet for et par dager siden (HER) . Alle de fine kommentarene her på bloggen fra dere lesere, og klemmer og støttende ord fra folk jeg møtte tilfeldig på gata her hjemme. Innlegget ble delt nærmere hundre ganger, og i tillegg klarte dere å dra meg opp til hundrende plass på topplisten, min beste plassering siden jeg startet å blogge for over tre år siden. Dere er fantastiske ♥

Hva synes du om bildet?

Hvilke forventninger har du til det nye året?
Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits