m o t i v a t i o n

Denne ferien trengte jeg virkelig. Jeg har vært så utrolig sliten idet siste, men nå kjenner jeg at jeg har fått tilbake motivasjonen. Jeg føler meg plutselig mye bedre! De siste dagene har jeg vært på lengre eller kortere sykkelturer, hver dag, jeg har spilt tennis, jogget og trent styrke. I tillegg har jeg jobbet i flere timer for prøven jeg skal ha i Histoire/Geographie på tirsdag, og jeg har jobbet med SVT-prøven vi har i morgen. Oog, jeg har tatt masse bilder. Det er godt å kjenne at man har lyst til å gjøre ting!

Håper dere alle har hatt en fin helg, og lykke til med en ny uke. Det er bare fem dager igjen til helg!
omringa av gule blomarHo lukkar auga, lyttar. Lyttar til fuglane, til vinden som bles. Ho opnar auga att, og befinn seg plutseleg heilt åleine. Berre ho, åleine. Men ho følar seg ikkje utrygg, ikkje einsam eller redd. Ho følar seg berre roleg. Ho er ved treet. Hennar tre. "Treet mitt", tenkar ho. "Mitt tre". Ho var her i går òg. Men då var ho ikkje heilt borte ved det. Stod berre på avstand og såg på det. Såg korleis det stod der, einsamt, men likevel så sterkt. Korleis det strakte seg elegant opp mot himmelen, åleine på den store marka. Tenkte at det var hennar tre.

Sola skin lavt, strålane treff med varme på den nakne huda hennar. Graset, som i går var grønt, står i dag i flammer idet gule blomar blandar seg med solstrålane. Ho syklar inn over åkeren, og i løpet av sekundar er ho borte ved treet. Ho legg frå seg sykkelen i det fuktige graset, og set seg inntil det. Ho sit på bakken, hodet lent inn mot treet, omringa av greinar, gule blomar og spindelvev som glimrar som gull i den lave sola. 

- Utdrag frå dagboka. 
seven days

Her i Frankrike er man så heldige og har to uker vinterferie, i tillegg til to uker høstferie og to uker vårfeire. Det veier litt opp for lange skoledager på opptil elleve timer (ja, elleve lange timer). Nå var det endelig vår tur, og jeg kjente det var helt ekstremt herlig å gå fra skolen forrige fredag, og vite at jeg ikke har mer skoletimer, ikke mer internat og ikke mer kantinemat på to uker. Nå er allerede én uke passert, og det har vært en uke i bølgedaler. Jeg skal innrømme at det ikke har vært min beste uke. Jeg har hatt litt for mye vanskelig å tenke på, itillegg til at alle de andre norske er reist hjem eller har fått besøk av familien. Da får man bare ekstra mye hjemlengsel. Itillegg var jeg helt ekstremt sliten, og har gått rundt med hodepine i en uke. 

Men, det har også vært helt sykt mye bra som har skjedd denne uken. Tar en liten oppdatering her, fordi jeg har så mye å fortelle!


Tirsdag: 

Tirsdag festet vi syklene bakpå bilen, og kjørte avgårde til en fransk venninne av verts-mamie. Vi syklet rundt på den franske landsbygda, så på været og fugler, og tok bilder. Vi hadde med oss hjemmelagde kanelboller, på norsk vis selvfølgelig, som vi serverte etter sykkelturen. En utrolig hyggelig dag!

Onsdag:

Onsdag var det planlagt å dra til Nantes, en større byen omtrent en time fra Fontenay-le-Comte. Valget av dag var veldig heldig, da solen tittet fram og gav oss 24 herlige grader. Vi gikk rundt i sentrum, tittet i fine butikker, og spiste panini mens vi gikk rundt i de fine gatene. Jeg synes landsbygda er fin, men må si at det var ekstremt herlig å være i en storby igjen! Da solen begynte å gli sakte nedover på himmelen, dro vi til et  kjøpesenter utenfor sentrum, hvor jeg fikk gått litt rundt på egenhånd. Der hadde de også IKEA, og hva kan man finne der? Jo, nordisk mat, blant annet smågodt! Smågodt finner man ikke i Frankrike, her er alt i store pakker. Må dessverre formidle at smågodtet allerede er forsvunnet, men jeg mottar gjerne norske godsaker i posten (se adresse på slutten av innlegget, hihi). Etterpå dro vi til på italiensk restaurant med to av døtrene, med familie, til vertsfamilien. Utrolig hyggelige mennesker og veldig god mat, en fin avslutning på en herlig dag!Lørdag:

Lørdag hadde temperaturen steget enda mer, og jeg ble liggende og steke i 30 grader (målt i solen, altså) ved bassengkanten hos vertsfamilien. Dessuten fikk jeg en etterlengtet pakke fra Norge, noe som var utrolig hyggelig. Jeg lagde til fruktsalat og appelsinjuice, og leste bok og fine magasiner. På kvelden fikk vi også tilbake internettet, noe som var en smule etterlengtet. Jeg avsluttet med en løpetur mellom åkrene, i solnedgang. En perfekt dag!
Søndag:

Vi dro en etterlengtet dag til sjøen! Hjemme i Norge bor jeg nemlig på en øy, og har havet i gåavstand, når jeg vil, sommer som vinter. Her i Frankrike bor jeg på landsbygda, med godt over en time til sjøen. Vi dro til den fine byen Les Sables d'Olonne, hvor vi ble liggende på stranden, med fransk baguette og fine bøker. Vi ble på stranden til solen gikk ned, og det var så fint. En  sol som går ned i horisonten, over en stille sjø, det må være noe av det fineste som finnes.  Ellers har jeg vært på kaffe-besøk hos naboen, vært hos borgermesteren og stjelt internett (fordi vi ikke hadde det på en uke), jeg har syklet, skrevet, lest, tegnt, lagd norske middager, innredet litt på rommet, gått på blomsterjakt i andres hager, spist herlige frokoster i senga (selv om dette er mot fransk skikk eller logikk eller noe sånt), tatt en del bilder som jeg skal vise, pusset hagemøbler, trent og blitt solbrent. Pluss en god del andre ting!
Et (♥) fra meg til dere fine lesere.EDIT: Fikk beskjed om at jeg hadde glemt adressen, haha

Lycée Notre-Dame  29, Rue Rabelais BP 10269

85205 FONTENAY LE COMTE CEDEX

FRANCE

#frankrike #utveksling #ferie
DU KAN FLYTTE TIL FRANKRIKE!

Nå er fristen for å søke på videregående for lengst gått ut. Noen er fornøyd med valget sitt, andre er mer tvilsomme. Har jeg valgt riktig skole? Er det riktig linje? Kommer jeg til å bli kjent med folkene? Kommer lærerne til å være bra? Skulle jeg ha søkt meg til utlandet? Dette er spørsmål som naturlig surrer rundt i hodet på ungdommer som snart skal gå over i en ny fase av livet. Videregående. Hvis du er en av dem som er litt tvilsom, en av de som ønsker litt mer utfordring, en som ønsker opplevelser, kultur, historie eller rett å slett bare gjøre noe utenom det vanlige. Les videre!

Det florerer av ulike utvekslingsprogrammer, hvor du kan reise verden rundt for å studere. Problemet med disse er forbeholdt elever i Vg2, eller elever som allerede er ferdig med videregående. Da er det fint at den norske stat har et tilbud for dem som skal begynne på videregående. Gjennom programmene til Fivai og Institut Francais kan du få reise til Frankrike for enten ett eller tre år, studere, bli kjent med nye folk, lære fransk og oppleve helt utrolig mye!

Jeg har dratt til Frankrike gjennom det ettårige programmet, og kjenner derfor selvølgelig dette best. Begge program er likevel å anbefale!

Informasjon:

  • Du kan ta 1 eller 3 år i Frankrike, og gå på Fransk Lycée (videregående)
  • Du får stipend som dekker hele skoleåret, det koster derfor ikke mer enn å gå på skole i Norge
  • For det ettårige programmet må du ha hatt fransk på ungdomskolen
  • For det treårige programmet er IKKE fransk et krav
  • Du bor hos vertsfamilie i helgene og på internat i ukedagene
  • Du må sende inn søknad (all informasjon HER). Hvis søknaden blir godkjent, blir du kalt inn til intervju i Oslo
  • Svarfristen er 1. april!

Hvem passer dette for?

  • Du bør være over middels interessert i skolearbeid, og ha greie karakterer
  • Du bør være interessert i å møte en ny kultur, nye mennesker, nytt språk og nye utfordringer

 

I løpet av mitt opphold her i Frankrike til nå har jeg hatt både oppturer og nedturer. Det har til tider vær utrolig hardt (noen husker kanskje innlegget om vertsfamilie) og jeg har måtte jobbe for å ikke falle ned i en dyp dal. Men det er så utrolig mye positivt. Dette høres nok veldig klisjé ut, men jeg har lært utrolig mye om meg selv, og om andre mennesker. Jeg har blitt kjent med verdens beste jenter, og vi har gjort så mye hyggelig sammen. Taco-kvelder, pik-nik i parken, te-kvelder på internatrommet, bursdagsfeiringer, turer til andre byer og bare det å være sammen. 

Jeg husker jeg var utrolig redd for å søke. Hva hvis det blir for vanskelig, passer jeg, hvordan går intervjuet?Hva om jeg ikke kommer inn? Har jeg lyst til dette? Du trenger ikke å ta valget akkurat nå. Det endelige valget trengs ikke å tas før i juni, og da har du allerede hatt god tid til å tenke deg om. Kanskje kommer du inn, kanskje kommer du ikke inn, det vet du ikke. Og du får ikke vite det heller, hvis du ikke søker. Du har absolutt INGENTING å tape på å sende inn en søknad! Det jeg vil si, ikke vær redd for å søke.

Svarfristen er den 1. april! Husk å søke!

 

Skal du søke, eller har du allerede søkt?

Har du noen spørsmål?
syklar


Idag har eg bestemd meg for å skrive på nynorsk. Eg trur det har med det faktum at eg las ei halv bok denne morgonen. På nynorsk. Og dessutan har eg ikkje skrive på nynorsk sidan tentamen for nermare eit år sidan. Og eg som likar nynorsk så godt!

Idag har vore ein fin dag. Eg har vore på sykkeltur med hygjelege, franske venar av vertsfamilien. Me såg korleis regnet har oversvømt elvane i nærområdet. Sjølv om det er skremmande å sjå kva slags kreftar ein finn i naturen, må eg innrømma at det var utruleg fint og. Eg skal vise dykan bilete ei anna gong. Akkurat no sit eg nemleg på kontoret til naboane, som tilfeldigvis er borgarmestar i byen eg bur i, fordi me ikkje har hatt internett heime hos vertsfamilien. Det blir derfor veldige raske oppdatering for dykan dei neste dagane!

Kva tykjar du om bilete?

Har du gjort noko hygjeleg dei siste dagane?
we're going to be strong

Life struck us. Hard. But we're strong. We are together and we are strong. People might think that we are broken, but that's not true. We are stronger than ever, and we are going to fight the world. It's us against the world now. It's us against the world.

 
Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits