oh.

oh. bilde fra engangskamera

Idag har jeg vært med og jobbet på jobben til pappa, for å hjelpe til litt under en Storøvelse de hadde. 05.30 stod det på klokka da jeg dro meg ut av senga i dag morges, og klokka 19.00 var jeg hjemme igjen. En laaang dag, altså. Det var uansett veldig gøy å få være med! 

Morgendagen har jeg ikke de store planene for. Jeg har innmari lyst til å male den grønne veggen på rommet mitt (ja, jeg har en grønn vegg), men da må jeg først rydde ut av rommet og sånt. Dessuten må jeg kjøpe maling, og jeg vet ikke en gang hvilken farge jeg vil ha. Ville i utgangspunktet ha hvit, men vurderer å male den grå istedenfor. Men så er spørsmålet om det skal være en mørk gråfarge eller lys gråfarge, en kald gråfarge eller en varm gråfarge. Så mange valg!

Hva har du gjort idag?

Hva synes du om fargevalg? Har du noen inspill på hva jeg skal velge?
Ostefylt laks og mangosalat

Idag lagde jeg ostefylt laks med mangosalat og stekte søtpoteter. Middagen ble godt mottatt hjemme, så da tenkte jeg liksågodt å dele den med dere. Det er utrolig enkelt å lage, krever ingen spesialingredienser og er dessuten sunt og godt! 


Oppskrift til tre-fire personer

Søtpoteter

En stor/to små søtpoteter

Salt/pepper

Olivenolje

Søtpotetene kuttes i mellomstore biter (omtrent som pommes frites), og legges i en form. Hel over olivenolje og bland sammen. Krydre med salt og pepper, og sett i ovnen på 200°C i omtrent 30min

OBS: Laksen skal tilsettes de siste tolv minuttene.

 

Laks med ostefyll

Fire laksfileter

En pakke philadelphiaost

Urter (jeg brukte fersk timian, fersk rosmarin, fersk basilikum, chili, salt og pepper)

Hasselnøtter, valnøtter (evt. det du har av nøtter)

Hvis fisken er frossen, tin den i kaldt vann i ca. 20 min (det går fortere enn du tror). Bruk en foodprossesor til å blande krydderne sammen med philadelphiaosten. Kutt halveis gjennom filetene, og fyll inn rikelig med kremostblanding. Grovhakk nøtter. Ta søtpotetene ut av ovnen, legg filetene over i pannen og dryss over med nøtter. Senk temperaturen til 175ºC og stek fisk og poteter sammen i ca. 12 min. Mangosalat

En mango

To avokadoer

Salat

Cherrytomater

Pinjekjerner

Bland sammen ingrediensene, og lag en herlig, frisk salat. Denne er nok perfekt inntil grillmat en varm sommerdag!Hva synes du?

#mat #middag #laks #oppskrift
home

x

I nuet er jeg på flyet. Jeg er på reise. Og denne gangen er jeg på vei hjem. Fy søren, det skal bli herlig med to uker hjemme i Norge. Hovedanledningen for å dra hjem er konfirmasjonene til to av mine søskenbarn, som tilfeldigvis havnet i den første og andre helgen av vårferien her i Frankrike. Perfekt timing, vil jeg si. Jeg er ihvertfall utrolig glad for at jeg får blitt med i begge, for noen hjemreise for en helg ville det nok ikke blitt. Det blir bra å treffe igjen hele familien også, fra både mamma og pappa sin side. Det er ikke ofte at jeg treffer hele slekta i løpet av én enkelt uke! Resten av ferien har jeg ikke så store planer for. Blir nok mest sannsynlig et par dager i Oslo, bare fordi jeg elsker Oslo. Dessuten blir det nok et møte på skolen jeg skal starte på til høsten, for å ordne med fag og slikt. Så har jeg planer om å ordne rommet mitt litt, blant annet male en vegg. Når det er gjort, har jeg planer om å lete etter en jobb. Det er nemlig vanskelig å finne når man sitter i Frankrike, men jeg har virkelig lyst å jobbe når jeg kommer hjem. Men mest av alt skal jeg slappe av, nyte Norge, norske mennesker og lade opp til de siste seks ukene i Frankrike. Tenk det, det gjenstår kun seks korte uker før året i Frankrike er ferdig. Hvor sykt er ikke det?

Hva synes du om bildet?

Har du forslag til hvor jeg kan lete etter jobb?
tretten dager


Tretten dager, står det på mobilen min. Tretten dager til jeg er hjemme i Norge igjen, i det minste for to uker. Jeg har ikke ord på hvor mye gleder meg, det blir så godt å se familien igjen. Det er merkelig å tenke på hvor lenge det er siden jeg har sett dem, og jeg merker at jeg savner dem utrolig mye ♥

Her i Frankrike er jeg konstant omringet av folk. Bokstavelig talt. Jeg bor på rom med to andre, hvilket betyr at jeg ikke et eneste sekund i løpet av uka får være alene. Til og med når jeg står i dusjen, er det kun en tynn bås og én liten meter som skiller meg fra sidemannen. Likevel føler jeg meg ofte ensom. Det er ikke noens feil, og det er heller ikke noe å gjøre med det, det handler bare om at mine aller nærmeste ikke er der, og det er alltid en liten bit som mangler. 

Uansett, tretten dager. Tror det kommer til å gå relativt fort. Kanskje. Har ihvertfall en haug med prøver (naturlig nok sånn rett før ferien), to franske bøker som jeg skal lese, jeg har bursdag om noen dager, vi skal spise middag sammen med Eiras norske familie og vi skal være med på et friidretsstevne. Har ihvertfall mye å gjøre, og da går som regel tiden fort. Dessuten skal jeg nyte den franske vårsola, som lett kan sammenlignes med norsk sommer. Det skal nok bli tretten fine dager, vil jeg tro!

Hva synes du om bildet?

Har du noen du savner?
magasin

freckles.

Husker dere at jeg i høst postet et innlegg (HER) om at jeg ønsket å lage et magasin? Ideen ble dessverre lagt litt på hylla, men i det siste har jeg virkelig hatt lyst til å ta opp ideen. Sist gang ba jeg dere om å sende inn bidrag og ideer, men jeg mottok dessverre ikke så mye. Jeg var dessuten ikke noe flink til å gå videre med de som viste interesse, og det hele ble derfor lagt litt på is. Men jeg har ikke gitt opp, og prøver igjen med ny giv!

Magasinet skal være en kilde til inspirasjon, og det er derfor ingen svar på hva magasinet skal inneholde. Det kan være alt fra nytenkende ideer, tekst, bilder, interiør, DIY eller helt andre ting. Ikke vær redd for at ditt arbeid ikke passer inn; Er det noe som inspirerer deg, eller som du tror kan inspirere andre; Ja, da fortjener det en plass i magasinet!

Har du lyst til å være med i et inspirerende magasin? Send meg en mail med hva som helst (fotografietmitt@gmail.com), eller legg igjen bloggadressen din, instagrammen din osv., så skal jeg ta kontakt.

Vil du være med i magasinet?

Hva synes du om bildet?
on n'est plus

tu m'a toujours compris

toujour n'est plus

on n'est plus

c'est fini

.


hva synes du om bildet?

hva synes du om at jeg skriver på fransk?

 
let's go to bordeaux

For en stund siden, fikk vi mail fra ANSA Frankrike, en organisasjon for studenter i utlandet. De inviterte oss på landsmøte i Bordeaux, og dette var en mulighet vi selvfølgelig ikke kunne takke nei til! Forrige fredag skulket vi derfor skolen (neida, vi hadde lov) for å ta toget til Bordeaux. Fredagen brukte vi på å shoppe, spise herlig wok og vi avsluttet med en herlig kveld med masse norske folk!


instagrambilder fra @kristinberg @malinmorseth @amaliekoll @malinifrance

 Lørdagen var det landsmøtet, og det var faktisk veldig gøy å få være med på. Vi valgte nytt landsstyre for ANSA Frankrike, og vi fikk til og med lurt inn et par vedtak som ANSA skal jobbe videre med, nemlig at de i større grad skal rette seg mot Lycée-elever. Etter møtet dro alle sammen til en restaurant for å spise lunsj, før vi gikk rundt i byen som vi ville. Jeg og Amalie gikk rundt og så i den fine byen, vi kjøpte makroner og gikk på restaurant og spiste crêpe. Herlig! På kvelden dro vi ut for å spise middag med hele ANSA-følget, før vi tok en tidlig kveld på hotellet.Søndagen bestemte vi oss for å leie sykler, og det var virkelig fint! Man får sett så mye av byen samtidig som man kommer seg raskt rundt! Perfekt i en så fin by som Bordeaux. Vi dro til La Grande Theatre, til Jardin Public, Place des Quinconces og på søndagsmarkedet, før vi spiste lunsj. Vi fant en fin restaurant med navn Fuxia; En moderne, italiensk restaurant med fantastisk god mat. En treretters lunsj der kan virkelig anbefales. Jeg hadde i hvertfall ikke behov for å spise mer den dagen!Helgen i Bordeaux var så utrolig fin! Byen i seg selv var fantastisk flott, og det å være der sammen med jentene gjorde det bare fantastisk. Det var dessuten herlig med en helg, uten å tenke på vertsfamilier og direktører og lærere som konstant passer på oss og bestemmer over oss.

Har du vært i Bordeaux?

Hva synes du om innlegget?

 
Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits