tur og sånt

 

Hei alle sammen! I går overnattet jeg hos Amalie, noe som var utrolig koselig. Vi stod opp, spiste vafler til frokost før vi gikk ut på tur. Ble vel nærmere 3 timer vandring, og vi fant så mange fine områder. Det er fantastisk hvor fint det er her, bare man går litt bort fra sentrum. Skoger, åkere og topper som gir utsikt over byen. Utrolig fint. Tok litt bilder, som jeg har tenkt å dele (hvis Amalie har lyst å gi dem til meg). Senere kom vertsfamilien og hentet meg, og så dro vi på besøk til noe familie. Jeg og datteren spilte tennis og gikk på besøk til en gammel dame som var skikkelig hyggelig. Det har vært en veldig fin dag!


Her kommer forresten litt flere bilder fra 17. mai feiringen, syns de er så koselige!
Rådhusparken er så fiin!Dette er forresten verdens herligste Allianse. Hun ble igjen i Frankrike i tre år, og er ferdig nå til sommeren. Så mye godt humør, gode tanker og energi skal man lete lenge etter. Hva skulle vi gjort uten deg i Fontis? ♥


Hva synes du om bildene?

Har du hatt en fin dag?
hurra for norge

Hei igjen! Jeg glemte helt å gratulere Norge med dagen forrige lørdag! Det blir en uke på etterskudd, men det er ikke så farlig.

GRATULERER MED DAGEN, NORGE!

Dagen ble jo feiret her i Frankrike, noe som på forhånd var med blandede følelser. Dagen ble likevel veldig koselig med kake, flagg og musikk i rådhus-parken. Vi gikk i tre-fire mannstog, sang nasjonalsangen av full hals midt i byen og spiste masse is og kaker, sånn som man skal på 17. mai. Et lite bilde fra dagen. Ett, ja. For bildene vil ikke laste seg opp på det franske nettet. Legger ut flere når jeg til å laste dem opp!

Hvordan var din 17. mai?

Har du feirt 17. mai i utlandet?
long gone

Hei og hopp alle sammen! Hvordan går det med dere? Joda, jeg er i livet, så vet dere det!

Jeg blir nesten litt trist av å bla nedover bloggen min for tiden, jeg er jo så dårlig til å oppdatere! Fire innlegg den siste måneden, det er virkelig ikke bra. Og det er jo så synd at jeg ikke oppdaterer mer mens jeg er her i Frankrike, snart er jo dette året over! Jeg har derfor bestemt meg for å oppdatere ihvertfall litt mer i tiden fremover!


 


 

Idag sov jeg helt til halv ti, og våknet opp til en etterlengtet helg. Den siste uken har jeg nemlig hatt flere innleveringer, historieprøve og økonomiprøve, i tillegg til en engelsk-"eksamen" som tydeligvis er bra å ha på CV-en hvis man søker jobb i utlandet! Historie-prøven jobbet jeg masse med, og må si jeg ble ganske skuffet da jeg fikk 11/20 og kommentar på at det ikke var forbedring i språket. Jaja, får bare le av det, og tenke at det er franske lærere. 

Idag dro jeg til på besøk til Emilie, en fransk venninne. Vi bestemte oss for å lage kake(r), og det ble utrolig godt. Etter lunsj så vi film, før vi gikk for å bade i svømmebassenget som de har i hagen. Været er ikke det beste for tiden, med regn og vind om hverandre. Vi fant likevel et par timer med fint vær, som ble godt utnyttet ved vannkanten. Vi avsluttet med en liten goûté (fransk mellommåltid), før jeg ble hentet av vertfamilien igjen. De skulle på en forestilling, men hadde dessverre bare to billetter. Jeg ble derfor, til min store glede, igjen hjemme, med hele huset for meg selv. De blir borte hele kvelden, så nå skal jeg bare slappe av, med god mat og kanskje en film. Ha en fin lørdagskveld videre!

Hva synes dere om slike hverdagsinnlegg? 
Boost hverdagsenergien!

Noen ganger kan man føle seg sliten, langt nede og helt tom for motivasjon. Da kan det være lurt å booste energien litt!
Gjennom hele sommerhalvåret, sover jeg med blendingsgardinen oppe, jeg har kun en tynn gardin som stenger for innsyn. På denne måten våkner jeg naturlig sammen med lyset, og det å dra seg opp av senga blir ikke lenger et problem. Det er ikke sjeldent at jeg våkner av meg selv i 7-8 tiden, lys våken og klar for en ny dag. Åpne opp for lyset på soverommet, og kjenn på energien det naturlige sollyset gir!

På fridager, som sommerferien og i helgene kan det å stå tidlig opp være svært lurt. De timene du ellers ville brukt til å sove, sove og atter sove, kan du da bruke til så mye fornuftig. Hva med en løpetur i den friske morgenluften? Eller server deg selv eller hele familien en herlig, sunn frokost? Står du tidlig opp i helgene, vil du dessuten unngå å ødelegge hele døgnrytmen, og neste skoleuke vil bli ti ganger lettere. Stå opp tidligere, det gir både tid og energi. En vinn-vinn situasjon, altså!

Sett deg ned med en god bok eller et fint magasin, og en skål med frukt eller noe annet godt, og slapp helt av. Ikke tenk på at du må gjøre noe "fornuftig" hele tiden, man har alltids tid til å sette av en liten halvtime kun for seg selv. Du skal ikke ha dårlig samvittighet for at du skjemmer deg selv bort innimellom. Gi deg selv tid til å slappe av og til å puste ut! 
Ostefylt laks med søtpotet og mangosalat (se oppskrift HER)

Å spise sunnere kan for mange være vanskelig, og det er enkelt å gå for lettvinte løsninger. Men det å lage sunn mat er ikke så vanskelig og tidkrevende som mange skal ha det til. Og så smaker det jo så mye bedre. Ikke tenk for mye på det med dietter, kalorier og det å gå ned i vekt. Lag mat med naturlige og varierte råvarer, så vil det meste gå av seg selv. Sliter du med inspirasjonen, vil et raskt søk på google gi deg mange gode svar. Endre litt i oppskriften hvis du ikke har alle ingrediensene, ha det gøy med å lage mat, å gjerne med deg resten av familien når du gjør det og kost deg med å lage mat. Spis sunnere i hverdagen!

Veldig mange sier at de er avhengige av musikk. "Hvordan kan du leve uten Spotify Premium!?". Men vi lever i en travel hverdag, med lyder rundt oss til enhver tid. Noen ganger kan det være både godt og givende å bare ha det helt stille. Når du er alene hjemme eller ute på tur; Skru av musikken. Kjenn på hvordan det høres ut når det er stille rundt deg. La skuldrene senke seg og slapp helt av!

Som å spise sunnere, kan også trening være vanskelig å få inn i hverdagen. Mange starter med god motivasjon, men starter for hardt og faller raskt ned på bakken igjen. Hvis du ikke har for vane å trene, kan det være lurt å starte rolig, for så å jobbe seg oppover. Du har god tid, du trenger ikke å kunne løpe et maraton i løpet av en uke. Start med å komme deg ut når du ellers ville sittet inne med PC-en eller TV-en. Sykle en tur rundt i nærområdet eller gå en tur. Etterhvert kan du bytte ut gåingen med rolig jogg, for så å løpe med høy puls. Sykkelturene kan du gjøre lenger, og med et høyere tempo. Treningsøkten trenger ikke å være tidkrevende, bare du vet med deg selv at du er 100% fornøyd. Få inn trening og fysisk aktivitet i hverdagen!

 

Hva synes du om tipsene?

Er det noen som du kan ta i bruk?

 

Lik gjerne innlegget, hvis du synes det var inspirerende.
Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits