adieu

Nå er det noen dager siden jeg flyttet hjem igjen fra Frankrike. Det meste føles egentlig som det alltid har gjort her i Norge og overgangen ble overraskende liten (les: ikke-eksisterende). Men én ting er sikkert; det er godt å være i Norge igjen! Men så blir jeg sittende å se igjenom bildene jeg har tatt og det minner meg om hvor fint jeg også hadde det, på hvor mye jeg har opplevd og hvor mange jeg har blitt kjent med.

Her kommer litt bilder fra de siste dagene mine i Frankrike; Vi dro til La Rochelle, en by som virkelig fortjener et besøk hvis du er i denne delen av Frankrike. Det er en kystby med koselige restauranter, parker, en bystrand og herlige iskremboder! Siste dagen før jeg dro holdt vertsfamilien avskjedsfest for meg. Vi inviterte en god del av de som jeg har blitt kjent med gjennom vertsfamilien, på middagsbesøk. Til sammen tjue stykker kom for å ta farvel med meg, noe som var utrolig hyggelig. Vi ble sittende i solsteken ved bassengkanten hvor lass på lass med mat kom flyvende ut på bordene. Alt fra ferske grønnsaker fra hagen, franske terter og apperitiffer, via grovbrød med eggerøre og laks (norsk mat!) til franske oster og viner. Avsluttet med jordbærkake (à la francaise) og ostekake (à la norvegienne) noe som ble godt mottatt. Vi ble sittende til etter klokken ett på natten og bare prate og diskutere - slik som franskmenn er veldig flinke til. Da alle gjestene var dratt bestemte jeg meg for å avslutte året mitt med ett nattbad i svømmebassenget før jeg pakket ferdig koffertene og kom meg i seng klokken tre! Neste dag var det jo avgårde på morgenen for å dra hjem til Norge!

Jeg tror dessverre ikke at de franske har lyst til at jeg legger ut bilde av dem på nettet, så dere får nyte avstandsbilder fra La Rochelle og bilder av maten!


tomat og melon fra naboens hageen fin bygning i La RochelleHagen og noen av gjestene

- ost og vin og pai - urfransk mat

det utrolig fine pariserhjulet i La Rochelle!

 

Hva synes du om bildene?

Har noen hatt avskjedsfest for deg?
tjuesyvendejuni

Heia! Jeg tror Norge gjør noe med kreativiteten min, lysten min til å ta bilder bare øker tjue hakk med en gang jeg setter foten på norsk jord. I dag fant jeg ihvertfall ut at jeg skulle ta litt selvportrett igjen, det er nemlig sååå lenge siden sist. Merket det var litt uvant, nå. Prøvde å være litt kreativ med turban på hodet, haha; Hva synes du om det? Tidligere idag var jeg forresten rundt i byen og forsøkte å finne jobb. Var innom seks-syv steder og har ihvertfall tre steder hvor jeg fikk beskjed om at jeg kunne levere søknad og at det var mulig at jeg kunne få jobb. Satser på at jeg får en jobb, for jeg har virkelig lyst å jobbe! Hvis det er noen som har forslag til jobb, eller en jobb å tilby meg så er det bare å rope ut!


you told me to wait. so i waited. and i waited. and i waited forever. because you told me to wait.

Hva synes du om bildet?
et siste vink fra Frankrike

from my last days in france

Her kommer ett hurtiginnlegg til dere fra meg på flyplassen i Paris; Jeg utnytter de 15 gratis minuttene til det ytterste! Jeg tenkte at dere må jo få et siste innlegg fra meg i Frankrike. For når jeg nå, om to og en halv time er hjemme i Norge, så blir jeg der for godt. Det betyr altså at året mitt i Frankrike er over, helt på ordentlig. Det er litt rart å tenke på, men samtidig så tror jeg ikke at det har gått helt opp for meg. Jeg skal aldri spise self-maten (i kantina), aldri sove på internatet, aldri ha skoletimer på fransk på Lycée Notre Dame. Jeg skal ikke bo hos vertsfamilie i helgene og være omringet av fransk til enhver tid. Nei, det har enda ikke gått opp for meg. 

Men, nå må jeg løpe for å rekke flyet. Om tjue minutter er jeg i lufta! Slenger med litt bilder fra instagram den siste tiden; Hva synes dere om bildene?
Fête de la Musique

God mandagskveld, alle sammen!

Åh, så herlig det var idag å vite at jeg ikke skulle på skolen! Fredag var jeg nemlig - som de fleste hjemme i Norge(?) - ferdig på skolen for sommeren. Siste skoledag ble faktisk veldig hyggelig med konkurranse mellom alle klassene i séconde (første klasse). Hver klasse hadde sin farge, og alle hadde laget danser, seiersrop og slagord. I tillegg var det en haug med poster som alle skulle innom; faglige spørsmål fra matte, fysikk, naturfag, historie osv., i tillegg til basketball, fysiske aktiviteter og mimelek. Min klasse kom på nest sisteplass, men det var gøy likevel!

På lørdag var det La Fête de la Musique - musikkfestival - i Frankrike. Da er det forskjellig band, dansegrupper og artister som spiller og danser i gatene, i parkene og på de forskjellig utestedene. Veldig fin stemning og gøy å se at det er mennesker i gatene! Vi spiste lunsj på en herlig, sydhavsrestaurant før vi måtte si hadet til Kristin som dro hjem i går ♥ Etterpå gikk Malin og jeg til skolen til min vertsfamilies barnebarn. Der var det nemlig danseoppvisning for alle klassene, og det var utrolig søtt. Små barn som danser er jo bare så herlig! Resten av dagen ble brukt til en mini-roadtrip og å gå rundt i gatene, sove litt i parken og høre på ulike artister. 

 


Dette er vel egentlig alle bildene jeg har fra den dagen, men det får bli med det! 

Idag er det vel St. Hans også, forresten? Hmm, en smule trist å ikke få feiret det, men jeg kan vel ta det igjen når jeg kommer hjem på ONSDAG!

Har du feiret Fête de la Musique?

Vil du forresten følge facebooksiden min? Trykk HER!

getting closer


please. don't leave me.


Slutten nærmer seg med stormskritt. Ikke slutten på livet eller slutten på verden. Nei, det er slutten av året mitt her i Frankrike som sniker seg innpå. Det merkes godt! Karakterene er satt, og jeg fullfører med rett over 15 i snitt. Jeg har pakket ut alle tingene mine hos den ene vertsfamilien, hvilket betyr at jeg ikke skal tilbake dit. Snart skal jeg pakke ut av hele internatet - det blir interessant, før jeg skal pakke ut alt fra den andre vertsfamilien. Idag forlater Amalie oss, og det begynner virkelig å gå opp for meg at jeg også snart skal forlate alt og alle jeg har blitt kjent med det siste året her i Frankrike. Og værst av alt, jeg skal forlate alle de norske. Jeg kan ikke forstå at man kan bli så godt kjent med og så glad i noen, på under et år. Det føles som vi har kjent hverandre så lenge, vi snakker om absolutt alt og ingenting og vet så mye om hverandre. Det kommer virkelig til å bli helt rart å ikke ha dem rundt meg til en hver tid, å ikke spise hver eneste frokost, lunsj og middag sammen med dem og å ikke kunne gå rett over gangen for å snakke med dem når jeg vil. Glad i dere, mes étoiles 
searching

Searching. Searching for something to keep her mind up. Searching for answers. Searching for more. Searching forever.

Finally.

She finds it.

Hva synes du om bildet?
through my phone

Hei, og god søndag!

Nå er det visst veldig lenge siden jeg har postet instagrambilder her på bloggen, så da tenkte jeg at det kunne være gøy. Heter @hhaugh på instagram, hvis du har lyst å følge med på hva jeg legger ut. Legg veldig gjerne igjen din egen instagram eller andre inspirerende instagrammere, så skal jeg ta en titt!

 

1 // en rute sjokolade, for hver dag som er igjen i Frankrike // 2 //  fromage blanc med frukt og bær til frokost i senga. kombinert med et fint interiørblad, ble dette en fiin morgen // 3 // årets første bad i fransk sjø i kystbyen Les Sables d'Olonne // 4 // lekselesing i skyggen av en palme i hagen til vertsfamilien // 5 // blå himmel // 6 // ben&jerry's, bok og sol hos Malin // 7 // nyplukkede jordbær som ble levert på døren // 8 // le venise vert // 9 // Amalie som viser danseskills på skogstur //

 

Hva synes du om bildene?

Hva heter du på instagram?
blomsterfest

God tirsdag! Er det andre enn meg som synes det er herlig å hoppe over ukens tyngste dag? Mandag har jeg nemlig bare tunge fag, fra klokka ni til seks. Jeg klager ikke på å slippe det!

I helga arrangerte alle "bydelene" i Fontenay noe som kalles Biennale. Det er en feiring som finner sted i byens gater annenhvert år, og for en gangs skyld var gatene fylt med folk. Hovedelen av feiringen er en parade som går gjennom byen. Her er det folk som danser, korps som spiller og - høydepunktet for mange - de svære vognene som ruller gjennom gaten. Vognene er pyntet med ulike kjente figurer fra filmer, og de er alle dekket av papirblomster - laget av frivillige de siste månedene - og det var et ganske imponerende syn. I tillegg var det livekonserter med diverse lokale band, noe som faktisk var veldig gøy! Rundt scenen var det satt opp et titalls boder og telt, hvor man kunne kjøpe moules frites (blåskjell med pommes frites), gauffre au chocolat (belgiske vafler med sjokolade), godteri, drikke og selvfølgelig crêpes med sjokolade. Vi prøvde selvfølgelig alt, haha! 

Jeg tok litt bilder - for det meste av Amalie - men filmet også en goood del. Kan redigere en film hvis dere er interessert i å se hvordan det var! Her kommer uansett en håndfull bilder.fineste Amalie som drar til Norge allerede på tirsdag ♥

herlig gauffre

når jeg ser på dette bildet, tenker jeg på hvor eksotisk det faktisk er at jeg bor her i Frankrike!

i Frankrike tar man med seg barna, selv på fest midt på natten!

fregnerpånesenhahaha, et polsk jazz-band. også meg dasnop - eller smågodt - må selvfølgelig til!

 

sukkerspinnbod!


Hva synes du om bildene?

Så det gøy ut?

 

 

 


Dette innlegget har jeg brukt omtrent to timer på å poste, fordi det tar sååå lang tid å laste opp bildene! 
les sables

Forrige helg må ha vært en av de beste helgene jeg har hatt her i Frankrike. Lørdag dro vi til Les Sables d'Olonnes, en kystby en time fra Fontenay-le-Comte. Her ligger den lange, fine sandstranden og byen helt inntil hverandre og mennesker, sjø, restauranter og små isbarer skaper en herlig stemning og følelse av sommer. Vi hadde pakket med oss pic-nic, som vi nøte ved vannkanten, før vi syklet den neste 10 km lange kystlinjen gjennom byen. På tilbakeveien stoppet vi opp, og jeg fikk tatt årets første sjøbad i Frankrike. Herlig, varmt vann, i tillegg til at solen skinte og temperaturene var godt over norsk standard. På kvelden spiste vi under stjernehimmelen, en blanding av baguetter, skinke, ost og vin, og ble sittende å prate om stort og smått til langt på kveld. Vi kom hjem klokken ett, og jeg sluknet så raskt hodet traff puten. Det var en utrolig herlig dag!Små, søte, franske kysthus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ser ikke dette helt herlig ut, med trærne, sjøen og den fiine karusellen som plutselig åpenbarte seg foran øynene våre?
Jeg er der et sted, jeg også. Blant alle menneskene.

 

Har du vært i Les Sables d'Olonne?

Hva synes du om bildene?

 

Idag skal jeg på håndballturnering med guttelaget jeg spiller på her, før jeg overnatter hos Amalie. Og i morgen kommer det et innlegg om hva jeg gjorde forrige sønda, det var en helt fantastisk herlig dag!
clisson

Hei alle sammen! Har dere utnyttet langhelgen? Det har ihvertfall jeg!

På fredag kjørte vi til den ene datteren til vertsfamilien, for å passe barnebarna. Vi besøkte Clisson, en utrolig fin, gammel by som lå i næheten. Der var det et stort, gammelt slott, en elv som rant gjennom byen og små butikker med herlig hjemmelagd is. Ettermiddagen ble tilbrakt der med vandring rundt i den lille byen og i en av de mange parkene, omringet av blomster og barnelatter. Utrolig herlig! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hva synes du om bildene?
Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits