un mardi à Paris

Heia! Tirsdag var virkelig en herlig dag. Jeg stod opp til lyden av snakkende franskmenn, og det er jo så fint! Jeg er vel ikke den eneste som synes fransk er et nydelig språk? Jeg bodde jo som sagt hos en fransk familie som jeg ble kjent med i sommer i en fin leilighet i et av de nyeste strøkene i utkanten av Paris. Ved den ene utgangen fra leiligheten kom jeg til en metrostasjon som brakte meg direkte til hjertet av Paris - la Cité. Ved den andre utgangen kom jeg til en heeelt ny gate som i utgangspunktet bestod av kontorer, men som nå inneholder både H&M, Starbucks (den må nevnes, selv om jeg aldri går der fordi det er så oppskrytt), og Sephora. 

Det blåste noe helt ekstremt i Paris denne uken, og spesielt på tirsdag. Det ser dere resultatet av på bildene her, jeg klarte nesten ikke å stå på beina, haha

Rett ved siden av leiligheten lå også et nytt bibliotek - bibliotheque nationale de France, som virkelig imponerte meg både størrrelsesmessig og arkitekturisk. Jeg elsker jo alt som er minimalistisk - med rette linjer, glass og metall. Kommer nok til å legge ut flere bilder av dette - det var jo så fint! 

 Jeg tok metroen innover mot Chatêlet, gikk rundt i gatene, spiste panini og så på folk. Senere sendte faren i familien melding om at jeg skulle møte ham på Gare de l'est, hvor han jobber. Der fant han frem hjelm til meg, og plutselig kjørte jeg rundt i Paris' gater på motorsykkel. Jeg har aldri kjørt sykkel før, og det var så utrolig herlig! At vi snirklet oss mellom hissige, franske sjåfører, opp gjennom smale gater og smug gjorde det hele ti ganger bedre. Vi kjørte blant annet opp til Montmartre og fikk en nydelig utsikt over byen. Så gikk det i høy hastighet nedover igjen, langs Seinen og opp og ned ulike Boulevarder. Jeg kan bare si at å bli guidet gjennom Paris, med en som faktisk bor og lever i Paris, på en motorsykkel - det er noe alle burde oppleve. Det var så bra!


Hva synes du om bildene?

Har du vært i Paris? 

 
periz

God søndag! 

Som sagt dro jeg til Frankrike og Paris på mandag, for å besøke en familie jeg kjenner i der. Dro tidligtidlig på morgenen, og allerede klokken halv elleve kunne jeg gå rundt i Paris' gater. Klarte, på mystisk vis, å finne frem til leiligheten, og fikk låst meg inn. Laurence - moren i familien - var hjemme og tok meg i mot. Vi gikk på café og spiste lunsj, noe som var ganske koselig. Det som var rart, var hvor utrolig vanskelig det var å snakke fransk. Satt der og prøvde å få frem noe fornuftig på fransk, men det var såå vanskelig. Vi skylder på at jeg var trøtt - jeg sovnet nemlig med én gang vi kom inn døren og våknet ikke før et par timer senere. Da gikk vi og hente barna på skolen, spiste goûté på et fransk bakeri og gikk litt rundt i området. En veeeldig rolig dag!

Fordelen med å ta flyet tidlig på morgenen er at man får med seg den nydelig soloppgangen! 

Hva synes du om bildet? 


For øyelikket sitter jeg hos på et nydelig hotellrom i Nantes. Har nettopp sagt hade til vertsfamilien min i Fontenay - foreldrene mine og jeg dro nemlig dit på torsdag! Skikkelig rart å være tilbake, med folk som jeg ikke har sett på over tre måneder. Og enda rarer; at de to livene mine - det i Norge og det i Frankrike - plutselig møtes. Skriver mer om det senere, hihi.
almost in paris


Her kommer litt bilder fra instagram den soste tiden. Følg meg gjerne -@hhaugh

 

Nå er jeg - hvis alt går etter planen - akkurat kommet frem til Paris. Flyet gikk klokken syv idag morges, slik at jeg får mest mulig ut av tiden, hihi. Gleder meg så mye til denne uken, tror det blir veldig bra! Skal også prøve å Oppdatere dere så ofte som mulig . Selv elsker jeg når andre blogger om reise, og det håper jeg dere også gjør! Gi gjerne en tilbakemelding hvis det er noe spesielt dere vil jeg skal skrive om fra Paris, så skal jeg prøve å få til det!

 

Hva synes du om bildene? Og hva heter du på instagram?

Har du vært i Paris?

 

Paris, je t'aime

Hei alle sammen! 

Nå er det bare en dag igjen før høstferien, og jeg kjenner jeg gleder meg som en liten unge. Jeg skal nemlig reise til Frankrike igjen! Jeg skal først være i Paris noen dager, hvor jeg skal bo hos en fransk familie. Dette er den familien jeg ble kjent med i sommer, og de er virkelig så herlige! Gleder meg masse til å tilbringe noen dager sammen med dem, også i Paris i tillegg. Paris er jo virkelig en fin by! 

Etterpå reiser vi videre til Fontenay-le-Comte, for å besøke vertsfamilien jeg bodde hos i fjor. Kjenner det skal bli godt å komme ned igjen, egentlig, å få møte folkene og se byen på "en ny måte"; nå kommer jeg jo tross alt bare til å være på besøk! Satser på å få møtt noen av de norske som er der nå, for å høre hvordan det går med dem, hvordan de takler hverdagen og sånt. Det var jo tross alt jeg som satt i akkurat samme situasjon for nøyaktig ett år siden.

Legger ved litt inspo-bilder fra Paris, som jeg for øyeblikket sitter å drømmer meg bort i!

Paris, je t'aime


Nei, dette kommer til å bli så herlig, dere aner virkelig ikke hvor mye jeg gleder meg. Frankrike er jo tross alt mitt "andre" hjemland, og det skal bli så godt å tilbringe ferien der! Må neeesten le litt av dere som begynner på skolen igjen når jeg drar nedover (men bare nesten). Det er jo fordelen med å ha ferie til slutt! 


Har du vært i Paris?

Har du gjort, eller skal du gjøre noe gøy i ferien?
Les mer i arkivet » Mai 2015 » Februar 2015 » Januar 2015


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits