Paris is always a good idea

Hei, for første gang på måneder! Jeg tenkte jeg skulle komme innom og fortelle at jeg er på vei til Paris akkurat nå. Åh, så herlig det skal bli med noen dager i Frankrike! Landet var jo tross alt hjemmet mitt i et år, og jeg vil nok alltid ha en spesiell tilknytning til det. Det at jeg skal besøke min franske venne-familie gjør det hele enda bedre. Hyggeligere mennesker skal man lete lenge etter! Jeg skal prøve å få tatt litt bilder også, byen har jo så mange fine motiver! Og så er det jo alltid koselig å se tilbake på bilder, spesielt når man er ute og reiser.

Uansett, vi talast fra Frankrike, og så ønsker jeg dere alle en fin uke videre enten det er på skole, jobb eller reise!
gledi-stund

Hei igjen! Da var vi halveis i uka allerede. Snart helg jo! Idag fikk jeg forresten skikkelig vårstemning. Solen har skint høyt på himmelen hele dagen og skyene har vært inteteksisterende. Jeg gikk til og med av bussen, for å gå hjem det siste kvarteret. Deilig!Her kommer litt flere bilder fra første kvelden på Island. Vi gikk rundt i byen, før vi ble anbefalt en islandsk bar&restaurant - Islandski barinn. Der fikk vi servert lammetartar og hval-biff, og det var så utrolig godt! Hvis du er på island, mååå du gå der! Da vi var ute begynte det dessuten å snø, og det var så fint. Gledi-stund - happy hour

Er det vår hos deg?

Hva synes du om bildene?
blue lagoon

God mandag! Hvordan var det å starte på skolen igjen for de som gjorde det? Må innrømme at jeg misunner dere som har ferie denne uken!

Som jeg sa i forrige innlegg, skulle jeg på studietur til Island. Der hadde vi en super uke, og jeg har en haug med bilder å dele. Tror jeg tok nærmere 1300 bilder med speilrefleksen, og flere timer med film med sportskamera. Usikker på om jeg skal dele film her på bloggen, men bilder kommer det ihverfall masse av. Den dagen vi kom dro vi rett til den blå lagunen, og det var så utrolig herlig å bade. Tok ikke meg kameraet inn i annlegget, men tok ihvertfall ett bilde på utsiden.

Det kommer sikkert noen bilder senere, akkurat nå må jeg sette i gang med fagskriving i historie. Det har ikke gått særlig bra hittil, men kanskje det løsner nå. Wish me luck!

Har du vært i den blå lagunen?
on my way to Iceland

Heisann! Tenkte jeg skulle titte innom for å fortelle at jeg er på studietur med skolen, og vi er i nuet på vei til Island. Island skal jo være så fint, så jeg tror det blir bra. Satser på å få tatt en del bilder, som jeg kan få delt her. Det trengs visst! Vi har opplegg det meste av tiden, men får likevel litt fri på ettermiddagene, til å gjøre det vi selv vil i Reykjavik. Hvis dere har vært på Island, og vet om noen fine kaféer, koselige parker eller flotte bygninger er det bare å rope ut!
travel

Kjenner jeg gleder meg en del. Det er noe med det å reise til utlandet, som bare gir meg en skikkelig god følelse! Nå har jeg faktisk ikke reist til utlandet etter at jeg flyttet til Frankrike, hvis ikke jeg regner med Frankrike, hehe. Dessuten er det skikkelig deilig med en uke uten skole, og så er det jo vinterferie uken etter. Det betyr to hele uker uten (vanlig) skole. Puuh. Jeg har forresten med PC-en, men vet ikke hvordan det er med internett på hotellet. Har ihvertfall lyst til å prøve å oppdatere dere innimellom!


Har du vært på Island?

Vet du om noen fine steder på Island?
un mardi à Paris

Heia! Tirsdag var virkelig en herlig dag. Jeg stod opp til lyden av snakkende franskmenn, og det er jo så fint! Jeg er vel ikke den eneste som synes fransk er et nydelig språk? Jeg bodde jo som sagt hos en fransk familie som jeg ble kjent med i sommer i en fin leilighet i et av de nyeste strøkene i utkanten av Paris. Ved den ene utgangen fra leiligheten kom jeg til en metrostasjon som brakte meg direkte til hjertet av Paris - la Cité. Ved den andre utgangen kom jeg til en heeelt ny gate som i utgangspunktet bestod av kontorer, men som nå inneholder både H&M, Starbucks (den må nevnes, selv om jeg aldri går der fordi det er så oppskrytt), og Sephora. 

Det blåste noe helt ekstremt i Paris denne uken, og spesielt på tirsdag. Det ser dere resultatet av på bildene her, jeg klarte nesten ikke å stå på beina, haha

Rett ved siden av leiligheten lå også et nytt bibliotek - bibliotheque nationale de France, som virkelig imponerte meg både størrrelsesmessig og arkitekturisk. Jeg elsker jo alt som er minimalistisk - med rette linjer, glass og metall. Kommer nok til å legge ut flere bilder av dette - det var jo så fint! 

 Jeg tok metroen innover mot Chatêlet, gikk rundt i gatene, spiste panini og så på folk. Senere sendte faren i familien melding om at jeg skulle møte ham på Gare de l'est, hvor han jobber. Der fant han frem hjelm til meg, og plutselig kjørte jeg rundt i Paris' gater på motorsykkel. Jeg har aldri kjørt sykkel før, og det var så utrolig herlig! At vi snirklet oss mellom hissige, franske sjåfører, opp gjennom smale gater og smug gjorde det hele ti ganger bedre. Vi kjørte blant annet opp til Montmartre og fikk en nydelig utsikt over byen. Så gikk det i høy hastighet nedover igjen, langs Seinen og opp og ned ulike Boulevarder. Jeg kan bare si at å bli guidet gjennom Paris, med en som faktisk bor og lever i Paris, på en motorsykkel - det er noe alle burde oppleve. Det var så bra!


Hva synes du om bildene?

Har du vært i Paris? 

 
periz

God søndag! 

Som sagt dro jeg til Frankrike og Paris på mandag, for å besøke en familie jeg kjenner i der. Dro tidligtidlig på morgenen, og allerede klokken halv elleve kunne jeg gå rundt i Paris' gater. Klarte, på mystisk vis, å finne frem til leiligheten, og fikk låst meg inn. Laurence - moren i familien - var hjemme og tok meg i mot. Vi gikk på café og spiste lunsj, noe som var ganske koselig. Det som var rart, var hvor utrolig vanskelig det var å snakke fransk. Satt der og prøvde å få frem noe fornuftig på fransk, men det var såå vanskelig. Vi skylder på at jeg var trøtt - jeg sovnet nemlig med én gang vi kom inn døren og våknet ikke før et par timer senere. Da gikk vi og hente barna på skolen, spiste goûté på et fransk bakeri og gikk litt rundt i området. En veeeldig rolig dag!

Fordelen med å ta flyet tidlig på morgenen er at man får med seg den nydelig soloppgangen! 

Hva synes du om bildet? 


For øyelikket sitter jeg hos på et nydelig hotellrom i Nantes. Har nettopp sagt hade til vertsfamilien min i Fontenay - foreldrene mine og jeg dro nemlig dit på torsdag! Skikkelig rart å være tilbake, med folk som jeg ikke har sett på over tre måneder. Og enda rarer; at de to livene mine - det i Norge og det i Frankrike - plutselig møtes. Skriver mer om det senere, hihi.
almost in paris


Her kommer litt bilder fra instagram den soste tiden. Følg meg gjerne -@hhaugh

 

Nå er jeg - hvis alt går etter planen - akkurat kommet frem til Paris. Flyet gikk klokken syv idag morges, slik at jeg får mest mulig ut av tiden, hihi. Gleder meg så mye til denne uken, tror det blir veldig bra! Skal også prøve å Oppdatere dere så ofte som mulig . Selv elsker jeg når andre blogger om reise, og det håper jeg dere også gjør! Gi gjerne en tilbakemelding hvis det er noe spesielt dere vil jeg skal skrive om fra Paris, så skal jeg prøve å få til det!

 

Hva synes du om bildene? Og hva heter du på instagram?

Har du vært i Paris?

 

unike oslo

Da jeg var i Oslo forrige uke, bestemte jeg meg for å gå litt rundt på Grünerløkka. Det er et utrolig fint område, med ekstremt mange fine og unike kafeer og butikker. Anbefaler å bevege seg i det område neste gang du er i Oslo, isteden for for Karl Johan som nesten bare består av kjedebutikker. Her er ihvertfall et lite utvalg av steder jeg var innom!

Bondens marked n° 1

Bondens marked n° 2

Godt brød - med koooselig bakgårdscafé! + min drømmebil, haha

Villa Paradiso - suuupergod italiensk mat! Pizzaene er (selvfølgelig) veldig bra - men vil også anbefale kyllingsalaten som er noe av det beste jeg har spist på lenge ♥

Foccaceria - "take-away" versjonen av Villa Paradiso  - med deilig italiensk Foccacia!

 

Hva synes du om Grünerløkka?

 
à la plage

Og så var jeg her igjen..

Siden sist har jeg vært i Oslo, hatt noen dager alene hjemme og tilbrakt en god del tid sammen med den franske familien jeg ble kjent med. Det ble en rask tur til Oslo; hjalp Marie og Åshild med å flytte, spiste is på en liten kafé og et hadde et rekordraskt besøk på Norwegian Outlet før vi kjørte seks timer hjem igjen, haha. Sammen med den franske familien har jeg blant annet vært på en av Jærstrendene og gått på Preikestolen. Utrolig hyggelig, spesielt når jeg får brukt fransken OG blir invitert til Paris! Hvem takker vel nei til et Paris-besøk? Jeg har også jobbet litt videre med magasinet (les HER), og har klart å samle hele 9 stykker som har lyst til å bidra. Utrolig hyggelig og gøy å se at det gå ihvertfall litt fremover! Ellers har jeg trent litt; prøver å trene annenhver dag nå, så da ble det ut å løpe i dag morges, kombinert med styrketrening. Kjenner jeg er stiv allerede!Her er minstemann i den franske familien, da vi var på stranden. Har sååå mange fine bilder, men jeg tviler dessverre på at jeg får lov til å legge ut dem ut. Dere får nøye dere med dette ene bildet!

Ellers ønsker jeg dere en fin helg, og nyt den siste uken før skolen starter igjen. Det skal ihvertfall jeg! ♥
fjelltopp

Hei og god helg! (Selv om det er ferie). Onsdag bestemte vi oss for å gå på fjelltur selv om gradestokken viste over 30º og nyhetene meldte årets varmeste dag. Jeg ønsket å ta det som en treningstur og løp fra de andre. Jeg ventet på toppen en god stund, men da ingen kom bestemte jeg meg bare for å gå videre. Det var lurt, for da jeg kom ned satt mamma og pappa allerede og ventet. Det viste seg at jeg hadde gått feil (gikk på feil fjell, haha) og de snudde da de ikke fant meg igjen. En fin (og varm) tur ble det likevel. Spesielt deilig var det å gå alene i flere timer, uten forpliktelser ovenfor andre og bare se på naturen. Dette er noe jeg ihvertfall ikke hadde mulighet til da jeg var i Frankrike, noe som jeg virkelig har savnet. Jeg tok ikke så mye bilder, men det ble ett bilde med selvutløser på toppen av fjellet. Hurra!

 

i'm on top of the world, eller nosånt

 

 

Liker du å gå på fjelltur?
home to Norway

I går dro jeg hjem fra Frankrike til Norge. Ble en lang reise, seksten lange timer fra Fontenay til Hundvåg. Men guu så herlig å komme hjem. Var herlig å lande i Oslo, og være i Norge for første gang på fire måneder. Ble itillegg møtt av Søsteren og Åshild på flyplassen, og det var så hyggelig! Satt på kafè med Malin en stund, før hun dro til Trondheim, og jeg tok flyet videre hjem til Stavanger. Der ble jeg møtt av mamma og pappa, og seks herlige jenter, med norske flagg og gode klemmer. Det var sååå koselig! 

Legger med verdens fineste julesang, som dere kan høre på hvis dere vil!

Søte Kristin ♥

Finee ♥

Hilde, Anne, Anne, Malin, Meg, Marie og Kristin

Herlige å bli ønsket velkommen av disse! ♥

Nå er jeg hjemme, og alt er egentlig som det var da jeg dro. Riktignok litt kaldere, men resten er som før. Merkelig, egentlig. Hadde forventet store forandringer, haha. Idag har jeg handlet litt julegaver (til meg selv), klipt meg og vært på kafè med Marie. Håret ble veldig kort, men det var utrolig herlig og bli "kvitt" litt. 

Hva synes du om bildene?

Har du hatt en fin opplevelse?

#utveksling #frankrike #jul
village 

madeira er kjent for sin vakre natur. der svarte det virkelig til forventningene.

vi er en slik familie som ikke klarer å ligge på stranden i to uker. til nå har vi vært på to fjellvandringen pluss en liten fjelltur (jeg ser på det som trening, heh), bananfestival og espadafestival (nasjonal-fisk-festival).

hva synes du om bildet?

har du vært på madeira? 
fly fly butterfly

yesterday, we visited a cute, little park. there were a lot of beautiful flowers, fresh air and one, lonely butterfly.

what do you think?

madeirathe woods at grandpa is my favourite place in the world

ahh, det er så herlig med sol og varme! fant hedigvis internett på hotellet, wii, men har ikke kommet så langt som å oppdatere dere. skulle faktisk skrive et innlegg her om dagen, men da ville ikke PCen koble seg på. nå funker det ihvertfall! skal prøve å oppdatere dere med "madeira-bilder" når jeg får tatt noen. haha, er det bare meg som glemmer å ta meg seg kamera, eller glemmer å ta bilder?

er du på ferie?

hva synes du om bildet?
where am i going?

fra i fjor sommer

det var ingen som klarte å gjette hvor jeg skulle. men jeg skal til madeira!! det er en øy utenfor portugal, oog ja. jeg vet ikke mer for jeg har ikke vært der enda, men har hørt at det skal være veldig fint der! det skal ihvertfall bli utrolig herlig å reise bort en stund! vurderer å ta med kamerastativ. det tar en god del plass, men det hadde vært gøy også!

meen, det er mulig det ikke er internett på hotellet. jeg som hadde sååå store planer om å ta masse fine bilder og dele med dere. jaja, skal PRØVE å finne et sted med internett, så følg med likevel. 

skal jeg ta med kamerastativ?

hva synes du om bildet?
oslo


lørdags morgen pakket jeg kofferten og reiste til oslo. intervjuet jeg snakket om skulle nemlig foregå der. 

både lørdag og søndag ble brukt til å gå rundt i de fine oslogatene og på koselige kafeer.

mandagen var jeg totalt nervevrak før intervjuet. vet lite om hvordan det gikk, og skal derfor ikke si så mye om det her. 

hva synes du om bildene?

liker du oslo?

bilder fra instagram. hhaugh
Home

Sand and corals. Pure beauty.

Da var jeg hjemme igjen. Denne uka har serriøst vært såååå fin! Jeg kan ikke tro at det allerede er over, og jeg bare måmåmå tilbake til Egypt en gang.

Vi bestemte oss tidlig for å holde oss på hotellet for det meste. Jeg ble ihvertfall skremt av det ene innlegget til Marthe Borge fra da hun var i samme område en uke tidligere. Å være på hotellet hele tiden var veldig uvant (vi pleier alltid å leie bil og reise rundt!), men også veldig fint. Det hadde nemlig 23 (!) basseng (jeg brukte dem riktinok ikke èn eneste gang), tennisbane, bordtennis fotballbane, dykkerklubb (ble flittig brukt), volleyball, yoga, pilates, aerobic, treningsrom, spa (DET var herlig), flere restauranter og sist, men ikke minst, en nyyyydelig strand, med brygge ut til revet hvor man kunne svømme rundt, omkranset av alle mulige fargerike fisker. Ord kan rett og slett ikke beskrive hvor fint det var. 

Som tidligere skrevet, prøvde jeg også dykking for aller første gang. Det var så fantastisk. Jeg følte meg rett og slett som en fisk, fordi fiskene rundt meg bokstavlig talt svømte på meg. Det var flere som ønsket film fra dykkingen. Det skal jeg få prøve å redigert, og den kommer mest sannsynlig i løpet av uken. Ble dessverre ikke så mange bilder som jeg hadde tenkt meg, men det ble noen. Såå, de skal dere også få se etterhvert.

Hva synes du om bildet?

Fikk du lyst til å reise til Egypt, nå?
DaysDagene her går utrooolig fort! Vannet er helt klart, og fiskene er så fine! Dessuten har jeg begynt på dykkerkurs, og har allerede hatt to dykk! I morgen blir det tredje og siste. Ååå, det blir er savn. Hvis man ikke har dykket før, kan man ikke forestille seg hvor fantastisk det er, snorkling blir bare en filleting i forhold! Har filmet litt under vann, som jeg skal klippe sammen og legge ut her hvis det er interesse for det! Skulle ønske jeg kunne tatt med kameraet mitt mens jeg dykket, det ville blitt såå fine bilder.

Hva synes du?
I'm in Egypt!Jepp, jeg er i Egypt! Det er så herlig med sol, varme og bading. Skal prøve å få tatt litt bilder her, men internettet er (selvfølgelig) ikke det beste så vi får se hvor mange oppdaterimger det blir. Instagram bilder blir det ihvertfall litt av, både her og på imstagram. Jeg heter hhaugh hvis du har lyst til å følge meg!

Hva synes du?
Les mer i arkivet » Mai 2015 » Februar 2015 » Januar 2015


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits